Mijn naam is Yvonne Buist Kas

Ik ben gastouder in Haren. Na menig jaar via een stichting  gewerkt te hebben, heb ik gekozen om als zelfstandige met “Kleurrijk thuis in kinderopvang” mij op de kaart te zetten. Werken met kinderen heeft altijd mijn interesse gehad. In 1981 heb ik het Kinderverzorging/ Jeugdverzorging diploma behaald en in 1989 de lerarenopleiding Textiele werkvormen en Tekenen.

Sinds ik zelf moeder ben van een tweeling, die nu studenten zijn, heb ik me toegelegd in de opvoeding van kinderen.

Ook heb ik de opleiding tot kindertolk gedaan, de kind als spiegel voor de ouder. Ik heb een groot verantwoordelijkheid gevoel en een open flexibele instelling. Ik kan continuïteit en stabiliteit in de opvang bieden. Met name jonge kinderen hebben warmte en geborgenheid nodig. Bij  “Kleurrijk thuis in kinderopvang” voelt je kind zich thuis. 

Dagindeling

Voor baby’s is het belangrijk dat hun dag redelijk hetzelfde is als thuis. Bij “Kleurrijk thuis in kinderopvang”  krijgt een kind de gelegenheid om met kinderen in alle leeftijdsgroepen te spelen. Ik probeer zoveel mogelijk het ritme van de kleine te volgen. Zo geef ik het flesje op de tijden die uw kindje gewend is en dat geldt natuurlijk ook voor het slaapje. Er is een aparte slaapkamer voor de kinderen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zelf kunnen spelen maar ik vind het ook belangrijk dat er tijd is om leuke dingen met de kinderen te doen. Door het aanbieden van verschillende materialen wordt de ontwikkeling gestimuleerd. Ook doe ik andere dingen met de kinderen die ze leuk vinden, zoals schminken, spelletjes, zingen en voorlezen. Regelmatig gaan we wandelen, naar de speeltuin, het park of een boodschapje doen. Zelf vind ik buiten zijn heel fijn. De tuin is er op ingericht dat de kinderen lekker kunnen buitenspelen. Natuurlijk let ik daarbij op de veiligheid met respect voor dieren en de natuur. We hebben een hond, een kat en een cavia.

De kinderen worden bij het gezinsleven betrokken.

Vandaar “Kleurrijk thuis in kinderopvang” door gastouder Haren. Zie ook mijn website.