Waarom SharedCare voor gastouders

Mijn missie is om gastouders zo goed mogelijk te ondersteunen in het belangrijke werk dat zij doen. Daarnaast is het belangrijk dat je als gastouder goed betaald wordt voor het werk dat je doet. Werken met kinderen is leuk en geeft veel voldoening, maar als je je bedenkt welke verantwoordelijkheid je als gastouder hebt dan is het niet meer dan redelijk dat je ook goed verdient. Door onze lage bureaukosten kun je als gastouder een hogere uurprijs vragen. Je wordt hierbij ondersteunt door het gastouderbureau. Daarnaast zorgen wij er voor je dat uurprijs jaarlijks verhoogd wordt. Dit wordt contractueel vastgelegd. Zo heb je daar als gastouder zelf geen omkijken naar en kun je tevreden zijn met het werk én met de verdiensten. 

Gastouder worden

Wij bieden als gastouderbureau

 • Korte lijnen; je regelt alles met één persoon
 • Door onze lage bureaukosten kan de gastouder een hogere uurprijs ontvangen
 • Gratis EHBO cursussen met een ervaren EHBO instructeur
 • Gratis bijscholing, themabijeenkomsten en cursussen
 • Deelname aan een intervisie groepje (bij voldoende deelnemers).
 • Berekening netto verdiensten gastouder.
 • Eenvoudig online systeem met urenregistratie, facturatie, jaaropgaves.
 • Eenvoudig online systeem met interessante informatie en leesmateriaal.
 • Gratis WA verzekering voor gastouder en gastkind.
 • De aansprakelijkheidsverzekering heeft een verzekerd bedrag van € 1.250.000,- per gebeurtenis met een eigen risico van € 125,-. 
 • Gastouder die twee kinderen of meer opvangen via ons bureau kunnen gratis lid worden van een spelotheek.
 • Snelle betaling van de gastouder (binnen 24 uur).
 • Voor dringende zaken zijn wij ook buiten kantooruren goed bereikbaar.

Korte lijnen, wie is Joyce?

Na 22 jaar werken in de (jeugd)hulpverlening kwam ik via via in aanraking met gastouderopvang. De aandacht voor veilige en uitdagende opvang voor de jonge kinderen in de gastouderopvang was voor mij een welkome verandering. In 2013 heb ik Gastouderbureau SharedCare opgericht. SharedCare is een kleinschalig gastouderbureau. Ik maak twee keer per jaar een afspraak met gastouders om te bespreken hoe de opvang verloopt en om de risico inventarisatie uit te voeren. Daarnaast heb ik jaarlijks een evaluatiegesprek met de ouders en koppel ik de resultaten ( met goedvinden van de ouders) aan jou terug.

 

Bijscholing, cursussen en themabijeenkomsten

Om gastouders goed te begeleiden heb ik een aantal trainingen gevolgd. “Train de Trainer voor Stafleden”, “Oog voor interactie” van het Nederlands Jeugdinstituut (2015). “VIPP-SD” (Video-feedback Intervention to promote Positive Parenting)’  de Universiteit van Leiden (2016). Maatwerktraject `Beroepsregistratie Jeugd en Gezinsprofessional’ , Hogeschool van Amsterdam (2019).  Train de Trainer `Coach gezonde kinderopvang‘ (2020). (zie mijn LinkedIn). Om je te blijven ontwikkelen organiseren wij regelmatig themabijeenkomsten. Dit kunnen pedagogische onderwerpen zijn zoals `omgaan met drukke kinderen’, ‘positieve communicatie met kinderen’ of bijv. ‘de ontwikkeling van het babybrein.’ Ook hebben verschillende gastouders bij SharedCare de cursus `oog voor interactie’ gevolgd. Deelname aan de themabijeenkomsten en cursussen is gratis. Verder kun je bij ons ondersteuning krijgen bij het schrijven van een persoonlijk pedagogisch beleid en bij het maken van een eigen voedingsbeleid. Zie ook ons eigen Pedagogisch Beleid . Bij voldoende belangstelling worden intervisie groepjes georganiseerd en verder doen we natuurlijk ook leuke dingen samen!

EHBO

Gastouders volgen jaarlijks de gratis herhalingscursus EHBO bij onze vaste EHBO instructeur. Via de e-learning module `Acute Zorg bij Kinderen’ van Nikta en de EHBO praktijk middag voldoen de EHBO diploma’s van SharedCare aan de wettelijke eisen voor gastouders. Doordat de groepen klein gehouden worden en de trainer en gastouders elkaar kennen is de sfeer goed en het rendement hoog. De instructeur is Nikta gecertificeerd, afgestudeerd in verpleegwetenschappen en werkt meer dan 20 jaar als hoofdverpleegkundige op verschillende intensive cares (waaronder de kinder-IC).

Wij nemen contact met je op!

Wil je meer weten over ons gastouderbureau of heb je andere vraag?
Stuur ons een bericht via het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Alle velden zijn verplichte velden

Heb je een korte vraag dan kun je ons ook een SMS of Whatsapp bericht sturen op nummer: 06-34034247

Contact