Gratis EHBO cursus

Goede verdiensten

Bijeenkomsten

Flexibel

Gastouder worden in Stadskanaal?

Leuk dat je erover nadenkt om gastouder in Stadskanaal te worden? Als gastouder dien je te beschikken over een diploma. Je kunt hiervoor ook vrijstelling krijgen. De overheid heeft een lijst met vrijgestelde diploma’s opgesteld. Mocht je al over één van deze diploma’s beschikken, dan kun je direct aan het werk als gastouder. Je hebt dan nog wel een VOG verklaring en een EHBO nodig. De VOG vragen wij voor je aan en mocht het nodig zijn dan kun je mogelijk aansluiten bij één van onze gratis EHBO cursussen

Ik wil gastouder worden

Verdiensten gastouder worden Stadskanaal

Werken met kinderen is leuk, gastouder worden Stadskanaal geeft veel voldoening. Maar als je bedenkt welke verantwoordelijkheid je als gastouder hebt dan is het niet meer dan redelijk dat je als gastouder een goede prijs voor je werkzaamheden ontvangt. Door onze lage bemiddelingskosten kan een gastouder worden beloond met een goede uurprijs. Daarnaast zorgen wij er voor dat je uurprijs jaarlijks verhoogd wordt. Dit wordt contractueel vastgelegd. Zo heb je daar als gastouder zelf geen omkijken naar en kun je tevreden zijn met het werk én met de verdiensten. Voor de gastouder en het opvangkind hebben we daarnaast ook een WA verzekering afgesloten.

Scholing gastouder worden Stadskanaal

Scholing en reflectie op je eigen handelen zijn van belang als je met kinderen werkt. SharedCare organiseert kleine intervisiegroepjes met gastouders. Verder organiseren wij themabijeenkomsten en de jaarlijkse EHBO herhalingscursussen  Wij maken twee keer per jaar een afspraak met je en bespreken dan hoe de opvang verloopt en voeren jaarlijks de gezondheid en veiligheidsrisico-inventarisatie bij jou op de opvangplek uit. We hebben daarnaast jaarlijks een evaluatiegesprek met ouders en koppelen de resultaten met goedvinden van de ouders aan jou terug.

Gastouder worden Stadskanaal

Gastouder worden Stadskanaal

Themabijeenkomsten gastouders

Om gastouders de mogelijkheid te bieden zich te blijven ontwikkelen organiseren wij regelmatig themabijeenkomsten waarbij een inhoudelijk thema centraal staat. Dit kunnen pedagogische onderwerpen zijn zoals “omgaan met drukke kinderen” ,”positieve communicatie met kinderen” of bijv.  ”de ontwikkeling van het babybrein”. En door meerdere gastouders worden de cursus oog voor interactie gevolgd. Deze cursus geven wij bij voldoende belangstelling. Maar we doen ook leuke dingen samen en streven er naar om een variatie aan themabijeenkomsten te organiseren. Genoeg redenen om gastouder te worden in Zuidhorn.

EHBO voor gastouders

Wil jij gastouder worden in Zuidhorn? Jaarlijks krijg je dan de herhalingscursus EHBO via onze EHBO-instructeur. Via de e-module “Acute zorg bij kinderen” van Nikta en de EHBO praktijkdag voldoen deze EHBO diploma’s aan de wettelijke eisen voor gastouders. De instructeur is Nikta-gecertificeerd, afgestudeerd in verpleegwetenschappen en werkt al meer dan 20 jaar als hoofdverpleegkundige op verschillende intensive cares (waaronder de kinder-ic). De themabijeenkomsten en de herhalingscursussen EHBO zijn gratis.

Ons pedagogisch beleid

Wij vragen al onze gastouders om ons Pedagogisch beleid, tijdens de intake ontvangen en het ‘protocol kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag’ voorafgaand aan de opvang te lezen. Gastouders ontvangen beide stukken tijdens het intakegesprek. In het pedagogisch beleidsplan lees je waar gastouderbureau SharedCare voor staat. Ook lees je wat onze visie is op een kwalitatief goede gastouderopvang. Tevens kun je hier onze inspectierapporten lezen.

Direct aanmelden

Protocol Kindermishandeling

Het protocol kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag beschrijft wat de verantwoordelijkheden zijn van de gastouder, de ouder en het gastouderbureau bij een vermoeden van kindermishandeling. Op de Sociale kaart staan de hulpverleningsinstanties die je bij vermoedens van kindermishandeling kunnen ondersteunen. Het is belangrijk dat iedereen die met kinderen werkt weet dat hij/zij een zorgplicht heeft als het om kindermishandeling gaat. Natuurlijk sta je er in zulke situaties niet alleen voor. Het gastouderbureau is er voor je en zoekt samen met jou en de ouders naar een oplossing. Wij ondersteunen gastouders in het contact met ouders en instanties en indien nodig schakelen we in overleg met alle partijen hulpverlening in.

Gastouder worden in Stadskanaal? Wij nemen contact met je op!

Wil je meer weten over gastouder worden, of heb je een andere vraag over ons gastouderbureau?
Stuur ons een bericht via het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Alle velden zijn verplichte velden

Heb je een korte vraag dan kun je ons ook een SMS of Whatsapp bericht sturen op nummer: 06-34034247

Contact